Urban Mining: Vanaf vandaag biedt Habitoo de eerste oogst aan op materialenmarktplaats Insert

Geplaatst op 18 december 2018 02:07

Het lozen van sloopafval maakt in Nederland plaats voor het winnen van bouwmaterialen (zie ons artikel circulair slopen). We zien businesscases voor grootschalige materialenoogst snel ontwikkelen, maar voor kleinschaligere projecten blijft dit een grote uitdaging.

Habitoo heeft projecten waar nog te slopen bebouwing op staat. Op de Emiclaerseweg in Amersfoort staat bijvoorbeeld een schuur op de plek waar volgend jaar een huis op maat gerealiseerd gaat worden.

Habitoo kansen voor een circulaire testcase. Dit doen samen met een new kid on the block: Studio SUE. SUE verbindt ideeën, ondernemers en investeerders om zo innovaties te kickstarten. Ze staat voor het stimuleren van welzijn van mens en milieu, en daarin heeft lineair denken geen plaats meer.

Samen gaan Habitoo en Studio SUE de uitdaging aan om circulariteit ook op kleinere schaal een plek te geven. Bovendien, samen maken veel kleine projecten ook een grote impact. We willen samen leren, on the go. Om dat te bereiken moet iemand een eerste stap buiten begane paden durven te zetten.

Samen met onze partner Buro BOOT hebben we dan ook in kaart gebracht welke materialen uit de schuur op de Emiclaerseweg gewonnen kunnen worden. Deze materialen bieden we nu aan op de nieuwe materialen marktplaats Insert.

Benieuwd naar de materialen uit onze Urban Mine op de Emiclaerseweg?

Insert en Studio SUE

#studiosue #buildingthenew #habitoo #materialenmarktplaats #buroboot #insert #circulairesloop #urbanmining

Menu