Nieuw Hamersveld

Hamersveldseweg, Leusden

Minimalistisch en sereen, met een natuurlijke inslag. Op de Hamersveldseweg in Leusden worden twee bijzondere woningen ontwikkeld, geïnspireerd op de architectuur van een oude tabaksschuur. Het ontwerp van de barnvilla’s wordt gedragen door een bijzondere houten constructie met een open structuur. De uitstraling is hiermee speels maar strak, met een Scandinavisch karakter.

Omgeving

De villa’s zijn gelegen aan de Hamersveldseweg in Leusden, dat met bijna 30.000 inwoners een aangename combinatie tussen dorp en stad vormt. Met de Utrechtse Heuvelrug en Leusderheide in de nabije omgeving en ook het bruisende stadscentrum van Amersfoort in buurt, heeft Nieuw Hamersveld een schitterende ligging.

Nieuw Hamersveld - 2

Architect

Architectenbureau Space & Matter is verantwoordelijk voor het design van de woningen. Met haar unieke ontwerpen legt Space & Matter de nadruk op het bevorderen van gemeenschappen en het ontwikkelen van ruimtes die een positieve impact hebben op onze planeet. Deze filosofie vind je in Nieuws Hamersveld op verschillende manieren terug. Zo wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en reserveert Space & Matter in haar ontwerp ruimte voor meerdere generaties.