Common Woods

Leusderweg, Amersfoort

Op een voormalig manegeterrein aan de rand van het landgoed Nimmerdor en aan de voet van de Amersfoortse berg, wordt een bijzonder duurzame woonwijk ontwikkeld. Een visionair project met oog voor bestaande ecologie, sociale inclusiviteit en een hoge kwaliteit van leven. 56 circulaire woningen, met het bos en natuurgebied Den Treek Henschoten als 2e achtertuin.

 

Optimaal bereikbaar, met winkel voorzieningen, scholen en de historische binnenstad van Amersfoort op steenworp afstand.

Amersfoorts meest duurzame wijk

Onder architectuur ontworpen door het Amsterdamse bureau Space & Matter, vormgegeven op basis van de wensen van bewoners én anderen die een belang hebben in het gebied zoals de flora en fauna. De Scandinavisch ogende houten materialisatie is in harmonie met de directe omgeving: het bos.
Alle grondgebonden huizen worden gebouwd in hout en excelleren in minimalistisch, warm en licht design. De appartementen worden traditioneel gebouwd, en krijgen dezelfde houten gevelbekleding.

10_Common woods_villa_forest view

Verkoop procedure

De verkoop van Common Woods is gestart. Inschrijven kan via de project website: www.commonwoods.nl

De leefomgeving van morgen

In het project is veel aandacht besteed aan gemeenschappelijke ruimtes om het buurtgevoel te versterken. Zo wordt een gemeenschappelijke kas en moestuin gerealiseerd. Daarnaast is er een ruime openbare common space voor onder andere co-working en buurtbijeenkomsten.