“Mondriaan to Dutch Design”

Geplaatst op 13 januari 2017 09:38

2017 is het jaar van “Mondriaan to Dutch Design”, ter ere van het 100-jarige bestaan van kunststroming de Stijl. #Habitoo draagt ook haar steentje bij met deze vrolijke doeken op onze bouwhekken!

De Stijl heeft nog steeds een grote invloed op hedendaagse kunst, design, architectuur en gebruiksvoorwerpen. Vier van de belangrijkste De Stijl kunstenaars, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg en Bart van der Leck zijn in Utrecht of Amersfoort geboren. Daarom brengen Utrecht & Amersfoort het erfgoed van de kunstenaars in beeld. Het invloedrijke werk van onder andere Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan staat in 2017 op unieke wijze centraal in nieuwe tentoonstellingen en evenementen. De twee kunstenaars hebben elkaar in hun tijd nooit ontmoet, maar dat gaat in 2017, tijdens het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’, symbolisch alsnog gebeuren. Tevens haken ook ondernemers, winkels en diverse organisaties met tal van activiteiten in op het themajaar. Voor het volledige programma ter ere van Mondriaan, kunt u onderstaande link in uw browser plaatsen of kijk eens op www.mondriaanhuis.nl.

http://www.destijlutrechtamersfoort.nl/nl/volledig-programma-utrecht-amersfoort?calendar_range&search&keyword=Amersfoort

 

Menu